Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 146 1,4 тс-помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 146 1,4 тс-помощ

днес смених маслото но колата ( селения голд ) покарах я 2км и започна силно да трака.Маслото на прачката е почти на максимум а лампата за маслото ми свети.Ваобще нямам идеа какво стана,при положение че до влизане в сервиза за смяната нямаше никакав проблем.
    sigpic

Аз преди месец сменях масло (от София съм, сменях в Радиал под моста "Чавдар") - човека там се оказа много запознат, каза ми че при нашите двигатели не се долива на максимално ниво, т.к. маслото започва да се качва нагоре по пътя за връщане на картерните газове и при това успява да прецака нещо. После четох същото и във форума. Но всъщност идеята е - не наливай до макс, а някъде до средата - аз купих 5 литра наливно Тутела 10/40 - 4 литра отидоха в двигателя и 1 - за доливане.
    sigpic
    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
      Аз преди месец сменях масло (от София съм, сменях в Радиал под моста "Чавдар") - човека там се оказа много запознат, каза ми че при нашите двигатели не се долива на максимално ниво, т.к. маслото започва да се качва нагоре по пътя за връщане на картерните газове и при това успява да прецака нещо. После четох същото и във форума. Но всъщност идеята е - не наливай до макс, а някъде до средата - аз купих 5 литра наливно Тутела 10/40 - 4 литра отидоха в двигателя и 1 - за доливане.
      но аз сложих точно 4литра
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vasko graminov Покажи съобщение
        днес смених маслото но колата ( селения голд ) покарах я 2км и започна силно да трака.Маслото на прачката е почти на максимум а лампата за маслото ми свети.Ваобще нямам идеа какво стана,при положение че до влизане в сервиза за смяната нямаше никакав проблем.
        Това първа смяна ли ти е?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Това първа смяна ли ти е?
          да
          sigpic

Comment

да
            Кофти, май си имал добавка . Дано не съм прав, ама така ми изглежда работата
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
              Кофти, май си имал добавка . Дано не съм прав, ама така ми изглежда работата
              sigpic

Comment

...

Колега на добавка отиват нещата , освен масло какво друго сменихте ?
                BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от hristiqn Покажи съобщение
                  Колега на добавка отиват нещата , освен масло какво друго сменихте ?
                  МАСЛЕНИЯ ФИЛТАР
                  sigpic

Comment

Смени филтъра с такъв,който няма клапа,преди да роди мотора!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Смени филтъра с такъв,който няма клапа,преди да роди мотора!
                      преди малко ми дадоха филтар на ман 712/16 уж точно за алфа,фиат и ланчиа утре ште го сложа и ще пиша какво е станало
                      sigpic

Comment

проблема отстранен
                        sigpic

Comment

проблема отстранен
                          Е какво беше, сподели все пак.
                          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                          Audi A4 1.9 TDI

Comment

оказа се че сам ударил картера,и сам спукал всмукателя на маслената помпа.Проблема не е бил от филтри и масла.
                            sigpic

Comment

Болна тема

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%F0%F2%E5%F0
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X